DOLAR 19,0104 -0.03%
EURO 20,2893 0.05%
ALTIN 1.216,150,01
BITCOIN 5261572,17%
Gaziantep

HAFİF YAĞMUR

13:17

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ankara’da”Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve Çözüm”Paneli

Ankara’da”Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve Çözüm”Paneli

ABONE OL
Kasım 21, 2021 01:14
Ankara’da”Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve Çözüm”Paneli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kadın Hareketi tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve Çözüm Önerileri’ konulu panel Ankara’da Türk Hukuk Kurumu konferans salonunda düzenlendi. Televizyon programcısı ve spiker Gülgün Feyman’ın Moderatörlüğünü yaptığı panelin açılış konuşmasını Türk Kadın Hareketi Başkanı Pınar Gül yaptı.

Türk Kadın Hareketinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılan panelinde Korev Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Derneği’nin Onur Kurulu ve Bilim Kurulu Başkanı, Avukat Türkay Asma, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Rehber Avukatı Feyza Çerçioğlu ve Dokuz eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Münevver Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Gülgün Feyman üstlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Türk Kadın Hareketi Başkanı Pınar Gül, Türk Kadın Hareketinin kendine ve gücüne güvenen kadınların Türkiye’nin kadın hareketi birikimiyle buluşacağını, her türlü sömürüye karşı kadınların el ele vererek kuvvet yaratacaklarına dikkat çekti.

Pınar Gül konuşmasında, Türkiye Kadın Hareketi’nin cumhuriyet devrim ve ilkelerine bağlı, Atatürk ilkelerinin ışığında ilerleyen bir hareket olduğunu belirterek bilimin önderliğinden ayrılmayacaklarını ifade etti. Yalnızca erkek egemen kültüre değil aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitsizliğini hergün yeniden üreten emperyalist kapitalist sisteme de karşı olduklarını dile getiren Gül, özgün kadın sorunlarına özgün çözümler üretecek bir kadın hareketine olan ihtiyaç nedeniyle Türk Kadın Hareketinin doğduğunu söyledi.

Pınar Gül, Türk Kadın Hareketinin, bağımsız bir hareket olarak ortaya çıktığını ve hiç bir siyasi parti kurum ve kuruluş ile ilişkili olmadığını belirtti.

Korev Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Derneği’nin Onur Kurulu ve Bilim Kurul Başkanı Av. Türkay Asma, Türkiye’nin kadın hareketinin kökleri hakkında bilgi vererek, kadın hareketinin gelişimini bir sunumla izleyicilere anlattı. Asma, çocuk ve kadının korunması, güçlendirilmesi için yasaların yeterli olduğunu belirterek uygulamada ki eksikliklere dikkat çekti.

Ankara Barosu Gelincik Merkezi Rehber Avukatı Feyza Çerçioğlu ise, Ankara Barosu Gelincik Merkezinin çalışmalarını anlatarak çok önemli bir uygulama olan ‘Kades’ ve elektronik kelepçe uygulamaları hakkında bilgi verdi. Kadınların şiddete uğradıklarında izleyecekleri yolu katılımcılarla paylaştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Münevver Aktaş, “kadınlara yönelik şiddetin temelinde fiilen kadın erkek eşitsizliğinin sağlanamaması yatmaktadır. Kadınlar aleyhine yerleşmiş zararlı kalıp yargılarının kaldırılması için mücadele edilmelidir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.