24 Ekim 2021 tarihinde yapılan Gaziantep Barosu Genel Kurulu’nda 661 avukatın oyunu olarak Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Av. Kemal Akaltun, hafta sonu gerçekleştirilecek seçimde Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden aday olduğunu açıkladı.
Seçildiği günden bugüne kadar yaptığı 50’nin üzerinde mesleki çalışmalarla avukatlarından sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek çaba gösteren Av. Kemal Akaltun, hafta sonu yapılacak Gaziantep Barosu Genel Kurulu Üyesi Adaylığını açıkladı. Akaltun, çözülmeyen sorunları çözmek için avukatlardan destek istedi. ‘Şeffaf Ve Ulaşılabilir Bir Gaziantep Barosu’ şiarı ile yola çıkan ve ‘Gaziantep Barosunu Hep Birlikte Yönetmek için’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren Akaltun, Yönetim Kurulu kararlarının ‘Baronet’ üzerinden yayınlanmasından avukatların sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanması ya da ödemelerin üçte birine kadar indirilmesine, Tapu işlemlerinde avukat bulundurma zorunluluğundan CMK’dan atanan avukatlara Beraat Vekalet Ücretinin ödenmesi kadar 50’nin üzerinde talepte bulundu. Avukatların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini her platformda dile getiren Akaltun, “Geçmişte olduğu bundan sonrada tüm sorunlarımızı avukat meslektaşlarımız ile birlikte el ele omuza omuza birlik ve beraberlik içerisinde çözmeye devam edeceğiz.
“Bilindiği üzere avukatlar yargı erkinin en önemli üçayağından biri. Adalede erişimin zor olduğu bir dönemde mesleki sorunlar giderek artıyor. Bizlerde meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüm bulmak ve bunu her platformda dile getirmek için yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olduk.”“Yaklaşık bir yıldır gururla yürüttüğüm Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğinde birçok sorunu dile getirip çözülmesi için mücadele ettik. İlk etapta Yönetim Kurulu kararlarının ‘Baronet’ üzerinden yayınlayarak tüm avukatların alınan kararlardan haberdar olmasını sağladık. Son dönemde konuşulan CMK ücretlerinin arttırılması için 2022 yılının Ocak ayından itibaren çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu konuda ki talebimizi yazılı olarak hem Adalet Bakanlığı hem de Türkiye Barolar Birliği’ne bildirdik.”“Meslektaşların sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanması ya da ödemelerin üçte birine kadar indirilmesi için çalışmamızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan siyasi partilere gönderdik. Stajyer avukatlara bakanlık tarafından ücret ödenmesi için Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği ve siyasi partilere çalışmamızı ilettik, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”“Geçmiş dönemlerde avukatlar soruşturma dosyalarını incelemek için savcılıktan dilekçe ile izin almak zorunda bırakılıyordu. Bu durum Avukatlık Kanunu ve hukuka aykırılık teşkil ediyordu. Başvurumuz üzerine Türkiye Barolar Birliği, hukuka aykırı olan bu uygulamanın derhal son bulması gerektiğini HSK ve Adalet Bakanlığı’na bildirimde bulundu. Bu sorunun da takipçisi olacağız.”“Tapu işlemlerinde avukat bulundurma zorunluluğu olması ve CMK’dan atanan meslektaşlarımıza Beraat Vekalet Ücretinin ödenmesi için talebimizi Adalet Bakanlığı’na ilettik. Arzuhalciler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Tüm çalışmalarımızı yaparken meslektaşlarımızın katkıları, emekleri ve bize verdikleri desteklerden ötürü her birine ayrı ayrı teşekkür ederim.”
GÜNDEM
29 Mayıs 2023UNCATEGORİZED
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.