“SESİMİZİ DUYAN YOK, ÇÖZÜM SUNAN YOK”
Gaziantepspor Kulübü’nde yıllarca görev alan yaklaşık 40 işçi, kalan maaşları ve tazminatlarını almak için eylem başlattı. Mahkemenin 4 milyonu aşkın bir rakam belirlemesine rağmen 1 Milyonluk rakamın teklif edildiği Kırmızı-Siyahlı kulübün emektarları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.
“SADAKA İSTEMİYORUZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
Gaziantepspor Kulübü 2020 yılında kapanmış, çalışanları ise emeklerinin karşılığı olan maaşlarını ve tazminatlarını alamamışlardı. Kulüpte çalışan yaklaşık 40 işçi, mağduriyetlerinin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Gaziantepspor çalışanlarından Halil Yakıt, “Valimiz, Belediye Başkanımız, il başkanımız ile görüştük. Sivil tolum örgütleri ile görüşerek sesimizi duyurmaya çalıştık. Fakat muhatap olduklarımız sorunlarımızın çözümünü sağlayamıyor. Biz toplanıp eylem yapmak zorunda kaldık. Gaziantepspor çalışanları olarak bizlerin, kıdem tazminatları, tazminatları, maaşları, izin ücretleri ödenmedi. Kulüp için 28 yıl çalışanlar dahi var” ifadelerine yer verdi.
MİLLETVEKİLLERİ NEDEN SESİMİZİ DUYMUYOR?
Mağdur çalışanlardan Ömer Çelikay, “Bir işadamı işçilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla önayak oldu. İşçilere çok cüzi bir rakam teklif edildi. Zaten dava sürecinde her işçi 20 bin TL para harcadı. Vermeyi teklif ettikleri para mahkeme masraflarının yarısı bile değil. Dilenciye sadaka verir gibi muamele gösterdiler. Gaziantep’in 12 milletvekili var, 10’u ile bizzat telefonda görüştüm. Biz bu vekilleri seçip Ankara’ya gönderirken insanların sorunlarına çözüm bulup milletin vekili olsunlar diye seçtik. Konuştuğumuzda ‘işiniz zor, bakarız’ diyorlar. Biz işimizin zor olduğunu biliyoruz, işimizi kolaylaştırmak için vekil seçtik. Ankara’ya keyif sürmeye gitmediler. Burada bunca insan haklarını almak için çözüm bekliyor. Gaziantepspor’u sanki mezara gömmüşler, üstünü toprakla örtmüşler. Konu açıldığında herkes kaçıyor. Bu şehrin üzerine ölü toprağı serdiler” dedi.
MAHKEMENİN BELİRLEDİĞİ RAKAMIN 4’TE 1’İNİ TEKLİF ETTİLER
Mahkemenin belirlemiş olduğu rakamın 4 Milyon 660 Bin TL olduğunu belirten Ömer Çelikay, “Bize önerilen rakam ise 1 Milyon TL. Burada 28, 25 yıl çalışanlar, 350 bin TL tazminat hakkının çeyreğini bile alamayacak” dedi.
BİZ VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ AMA ALACAĞIMIZI NEDEN ALAMIYORUZ?
Kulüp çalışanı Sefer Yılmaz’ın eşi Meryem Yılmaz; “Eşim Sefer Yılmaz, 23 yıl boyunca emek verdi. Elektrik ustası olarak çalıştı. Maaşlarını yılda 2 defa alıyorlardı. O zaman da bu sorunları valiler, belediye başkanları biliyordu. Sahipsiz bıraktılar. Bizim kimsemiz kalmadı. Şehrin büyükleri belediye başkanları ve valisini rencide etmek için değil sesimizi duysunlar diye toplandık. Onlar bizden güçlü dedik, dolmuş paramız dahi olmadan sokağa çıktık. Bunca insan yıllarca emek verdi, emeğinin karşılığını almalı. Biz kimseden haraç istemiyoruz, sadaka istemiyoruz, fitre istemiyoruz. Sadece hakkımız kimdeyse bizim adımıza bize çözüm bulsunlar. 40 kişi burada eylem yapıyor, bu işçilerin aileleri var. Çocuk okutuyoruz, faturalarımız var. Vergimizi vermesek, faturamızı ödemesek gelip keserler, biz kimin kapısını çalacağız peki?” diyerek sitem etti.
GEREKİRSE AÇLIK GREVİ YAPACAĞIZ
Kulüp çalışanlarından Mehmet Aydemir, “40 mağdur arkadaşımızla birlikte çalıştık. Biz alın terimizi istiyoruz. Yaklaşık 5 saattir burada eylem yapıyoruz ama kimse gelip de durumumuzu sormadı. Bizimle muhatap olsunlar, hakkımızı versinler. Gaziantepspor’u gömüp üstünü kapattılar ama biz paramızı alana kadar buradan gitmeyeceğiz. Gerekirse açlık grevi yapacağız” dedi.
GÜNDEM
29 Mayıs 2023UNCATEGORİZED
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.