Sosyalist Cumhuriyet Partisi, 14 Mart Tıp Bayramı ve sağlıkçıların üç günlük iş bırakma eylemleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Sorunları günden güne artan sağlık çalışanlarına ‘yurtdışına giderlerse gitsinler’ yaklaşımının doğr olmadığına dikkat çekilen açıklamada “İktidarın ve idarenin, giderek tırmanan sektördeki sorunları kamucu yaklaşımla masaya yatırmaları, sektördeki odalar ve sendikalarla yapıcı görüşmeler ve işbirliği yapmaları, sorunların çözümü için şarttır” ifadelerine yer verildi.
Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramına üç günlük iş bırakma eylemi kararı alarak girdi. Sosyalist Cumhuriyet Partisinden, 14 Mart Tıp Bayramı ve sağlık çalışanlarının üç günlük iş bırakma eylemleri ile ilgili yapılan basın açıklamasında “Risk altında çalışan, performans koşusuyla sıkboğaz edilen, özel mesleki sorunları da bulunan bütün doktorlarımızı selamlıyoruz.
Şubat ayında iş bırakma eylemi yapan doktorlarımızın, kısa zamanda yeni bir iş bırakma eylemine ihtiyaç duymalarını anlamlı buluyoruz.
Yeni iş bırakma eylemine 14 Mart’ta başlamaları da başlı başına bir mesajdır.
İşgal altındaki İstanbul’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane öğrencilerinin Türk Bayrağını fakültenin gönderine çeken Tıbbiye’li Hikmet’in şahsında, İngiliz emperyalizmine ve işgale meydan okuyan, daha sonra da bizzat Kurtuluş Savaşına, cephelerdeki savaşlara katılan kahraman tıp öğrencilerini, doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı selamlıyoruz.
Bütün tıbbiyelilerin, bütün doktorların ve bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SORUNLAR TIRMANIYOR
Sağlık sektöründe geçmişte istisnai olarak görülen şiddetin son yıllarda olağanüstü artmasının; meczupluğa, ya da saldıranların kontrolsüzlüğüne bağlanamayacak kadar önemli nedenleri olduğu belirtilen açıklamada “Sağlık hizmetlerinin paraya tahvil edilmesinin, giderek artan paralı özel hastanelerin, kamu hastanelerinde dahi bedel istenmeye başlanmasının, performans sistemindeki vahşetin, Kovit 19 salgını döneminde canlarını dişlerine takan sağlık personeli arasında ayrımlar yapılmasının, sağlık sektörümüzdeki ciddiyeti artan sorunlardan bazıları olduğunu görmek lazımdır.
Giderek tırmanan ekonomik kriz, sağlık sektöründe süregelen sorunları derinleştirmiş ve buna bağlı olarak yeni sorunlar yaratmıştır” denildi.
“GİDERLERSE GİTSİNLER” DENEMEZ
Sağlık çalışanlarının sorunlarının kamucu yaklaşımla çözülebileceğine dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi: “Koşullar ne olursa olsun, Türk okullarında okuyarak meslek sahibi olanların, mesleklerini icra etmek için başka ülkelere gitmelerini doğru bulmamakla birlikte, bu eğilimin artmasının da, sağlık sistemimizdeki ciddi sorunların sonucu olduğunu görmek gerekiyor.
Yurt dışına giden doktorlarımız için “giderlerse gitsinler” yaklaşımını doğru bulmuyoruz.
İktidarın ve idarenin, giderek tırmanan sektördeki sorunları kamucu yaklaşımla masaya yatırmaları, sektördeki odalar ve sendikalarla yapıcı görüşmeler ve işbirliği yapmaları, sorunların çözümü için şarttır.
Sağlık hizmetleri, devlet tarafından ve insanların müşteri değil hasta olarak kabul edildiği bir anlayışla sunulmalıdır.
Üç gün eylem yapacak olan doktorlarımızı selamlıyor, bütün sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyoruz.”
GÜNDEM
29 Mayıs 2023UNCATEGORİZED
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023GÜNDEM
29 Mayıs 2023SPOR
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.