Prof. Dr. İzzet Özgenç’in “ekonomik bunalım nedeniyle OHAL ilan edilebileceği” yönündeki açıklamalarına Sosyalist Cumhuriyet Partisinden tepki geldi. SCP Genel Saymanı Avukat Önder Kırmızıtaş, “AKP ve yandaşları şunu bilmeliler ki Türkiye halkının demokrasi birikimi bu tür girişimlere müsaade etmez. Hevesleri kursaklarında kalır. Bizler Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak en ön saflarda bu türden demokrasi dışı girişimlerle mücadele etmeye hazırız” dedi.
Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Saymanı Avukat Önder Kırmızıtaş, AKP’nin yasa yazıcılarından Prof. Dr. İzzet Özgenç’in ‘OHAL ilan edilebilir’ açıklamalarını değerlendirdi.
Kırmızıtaş açıklamasında, “Uzun zamandır toplumun geniş kesimlerinde “AKP iktidarı kaybetmeyi göze alamaz ve her yolu dener” kanaati alttan alta dile getirilmekteydi.
Gerek AKP iktidarı gerek ise bu iktidardan beslenen asalak takımının mevcut düzenlerini ve çöktükleri kaynakları kolay kolay gözden çıkaramayacakları bilinen bir gerçek. Diğer yandan iktidarları süresince birçok hukuksuzluğa imza atan bu çevreleri hesap verme korkusu sarmış durumda.
Her fırsatta demokrasiden dem vuran AKP’nin bu söyleminin samimi olmadığını pekala biliyoruz. Kendilerine ve iktidarlarına yönelik en ufak eleştiriyi dahi şiddetle cezalandırarak baskılamaya çalışan bu iktidarın demokrasiden bahsediyor olması sadece komik kalmakta. Her konuda oldukları gibi demokrasi söylemlerinde de samimi değiller.
Halkın arasında dile getirilen “bunlar kolay gitmez” kanaati AKP çevrelerinden alttan alta yapılan açıklamalarla gerçek duruma evrilmekte. Gitmeyi ve iktidarı devretmeyi hesap verme korkusuyla göze alamıyorlar. Bunu fark eden CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ise muhtemel geçişi kolaylaştırmak için kendince “helalleşme” diye birşey attı ortaya. Ancak beklemediği ise Akp istese bile halkın buna razı olmayacağı idi ve öyle de oldu. Helalleşme girişimi de havada kaldı. Hesaplaşmadan, hesabı sorulmadan helalleşmemin mümkün olmayacağı, halkın buna izin vermeyeceği anlaşılmış oldu.
Bugün basında yer alan haberlerde AKP’nin akıl hocalarından Prof. Dr. İzzet Özgenç’in “ekonomik bunalım nedeniyle OHAL ilan edilebileceği” yönündeki açıklamaları AKP’nin yeni planını ifşa etmiş durumda” ifadelerini kullandı.
JAPON YATIRIM BANKASI GÜNDEME GETİRMİŞTİ
OHAL ilanı iddialarının daha önce Japonya merkezli yatırım bankası Nomura tarafından gündeme getirildiğine dikkat çeken Kırmızıtaş açıklamasında şunlara yer verdi: “Nomura tarafından yayımlanan ‘Şafaktan önce en karanlık an’ başlıklı raporda;
1) Mali paket / Asgari ücret artışı
2) Faiz indirimleri / kredi büyümesi
3) Dolar kuruna TCMB ve kamu bankalarının müdahaleleri
4) Dış politika vakası
5) Olağanüstü hal ilanı
gibi beş adımlı bir planın AKP’nin gündeminde olduğunu yazdı.
Daha düne kadar kendini demokrasi havarisi olarak pazarlayan Akp sıkıştığı yerde gerçek yüzünü göstermeye ve bu amaçla sahaya sürdüğü sözde fikir söyleyenleri ile nabız yoklamaya başladı.
Ancak AKP ve yandaşları şunu bilmeliler ki Türkiye halkının demokrasi birikimi bu tür girişimlere müsaade etmez. Hevesleri kursaklarında kalır. Bizler Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak en ön saflarda bu türden demokrasi dışı girişimlerle mücadele etmeye hazırız.”
GÜNDEM
31 Mayıs 2023UNCATEGORİZED
31 Mayıs 2023EKONOMİ
31 Mayıs 2023EKONOMİ
31 Mayıs 2023GÜNDEM
31 Mayıs 2023GÜNDEM
31 Mayıs 2023SPOR
31 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.